ua en ru

В даний час Євросоюз не вважає за необхідне вводити санкції проти РФ, - Меркель

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що, незважаючи на напружену обстановку на сході України, зараз Євросоюз не вважає за необхідне вводити санкції проти Російської Федерації, однак не виключає, що така необхідність може виникнути.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що, незважаючи на напружену обстановку на сході України, зараз Євросоюз не вважає за необхідне вводити санкції проти Російської Федерації, однак не виключає, що така необхідність може виникнути. Про це Меркель заявила в Брюсселі у вівторок, 27 травня, після неформального саміту Євросоюзу, повідомляє Reuters.

Меркель закликала Росію вжити заходів проти проросійськи налаштованих сепаратистів на сході України. За її словами, якщо Москва припинить їх постачання через спільний кордон, то це запобіжить подальше розширення сепаратистського руху.

На думку Меркель, Росія, безумовно, сприяла дестабілізації ситуації на сході України. На питання про те, закінчився чи українську кризу з виборами нового Президента, канцлер відповіла негативно. Вона підкреслила, що на тлі ситуації в східній Україні не виключено, що Євросоюз повернеться до теми санкцій. За словами Меркель, економічні санкції проти Росії будуть розглядатися, якщо Москва продовжить дестабілізувати східну Україну.