ua en ru

В Луганській обл. режим НС буде введений тільки в районах, де ведуться бої, - Москаль

У Луганській області режим надзвичайної ситуації введений тільки в районах, де ведуться бойові дії. Про це заявив голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, передає його прес-служба.

"Необхідність вводити режим надзвичайної ситуації по всій області немає, оскільки в деяких районах бойові дії практично не ведуться... Тому районні комісії з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що виникла в результаті бойових дій, створені в трьох районах Луганщини - Новойдарском, Попаснянському та Станично-Луганському", - розповів Москаль.

Він зазначив, що особливу увагу буде приділено Щастю, Станиці Луганській, а також селам Кримське, Новотошківка, Трьохізбенка, Троїцьке та Чорнухине.

"Тут встановлюються автономні джерела живлення, створюються додаткові аварійні бригади для ремонту пошкодженої інфраструктури, в разі різкого похолодання будуть розгорнуті пункти обігріву. В медустановах, що поблизу зони бойових дій, йде повне комплектування персоналом, крім того мирним жителям буде надаватися невідкладна медична допомога медсанбатами Збройних сил", - зазначив Москаль.

Нагадаємо, 26 січня Кабінет міністрів ввів НС на Донбасі і підвищену готовність по Україні.