ua en ru

У Луганській та Донецькій обл. почастішали випадки провокацій проти військовослужбовців, - Міноборони

У Луганській та Донецькій областях почастішали випадки провокацій проти військовослужбовців.

У Луганській та Донецькій областях почастішали випадки провокацій проти військовослужбовців. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"Останнім часом у Луганській та Донецькій областях почастішали випадки провокацій проти військовослужбовців Збройних сил України, які несуть службу на блокпостах, опорних пунктах підрозділів або охороняють базові табори", - йдеться в повідомленні.

Так, тільки за останній тиждень на блокпості біля Луганська у напрямку р. Щастя сталося кілька надзвичайних пригод. У бік військовослужбовців невідомі в масках неодноразово кидали каміння і петарди, а також вели вогонь з травматичної зброї.

"Характерно, що в більшості подібних випадків у кульмінаційний момент "конфлікту", намагаються роздути невідомі агресивно налаштовані громадяни, з'являються журналісти з логотипами російських телеканалів і задають українським військовослужбовцям провокаційні питання, маючи на меті виставити останніх "загарбниками" та "людьми, які застосовують силу проти мирного населення", - підкреслюється в повідомленні.