ua en ru

У Києві оголошено про створення політичної партії "Правий сектор"

У Києві оголошено про створення політичної партії "Правий сектор".

У Києві оголошено про створення політичної партії "Правий сектор". Таке рішення ухвалили на з'їзді політичної партії "Українська національна асамблея" (УНА) і ряду громадських організацій, передає радіо "Свобода".

"Створено політичну партію "Правий сектор". Це сталося юридичної та кадрової бази "Української національної асамблеї", яка була перейменована на "Правий сектор". До складу цієї партії увійшли інші націоналістичні групи, які підтримують рух "Правий сектор". Лідером обрано Дмитро Ярош", - повідомив на брифінгу член керівництва "Правого сектора" Андрій Денисенко.

Крім того, за його словами, нова партія "Правий сектор" має намір підтримати Яроша, як кандидата в Президенти.

Денисенко зазначив, що "Правий сектор" візьме участь і в парламентських виборах, а також у всіх виборах в місцеві органи влади.

Незважаючи на рішення зареєструвати політичну партію під однойменною назвою, громадська організація "Правий сектор" продовжить своє існування.

Нагадаємо, "Правий сектор" виступає за позаблоковий статус України. "Правий сектор" не виступав і не виступає за вступ України до Євросоюзу... Як і шахтарі Донбасу, ми проти того, щоб в Україні були бази НАТО, тобто ми проти членства України в НАТО", - заявляв Ярош.

Напередодні "Правий сектор" закликав владу України визнати Крим окупованою територією і почати звідти евакуацію людей.