ua en ru

У Харкові спікер Луганської облради закликав до децентралізації влади

Спікер Луганської облради Валерій Голенко закликає до максимальної децентралізації влади в Україні. Про це він заявив, виступаючи на з'їзді депутатів Партії регіонів усіх рівнів Південно-Східних областей, Севастополя та АР Крим.

Спікер Луганської облради Валерій Голенко закликає до максимальної децентралізації влади в Україні. Про це він заявив, виступаючи на з'їзді депутатів Партії регіонів усіх рівнів Південно-Східних областей, Севастополя та АР Крим, який проходить у харківському Палаці спорту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз йде обговорення нової Конституції. У ній повинна бути передбачена децентралізація влади. Адже одна з причин загострення - надмірна централізація влади в країні. Всі господарський питання вирішуються в Києві, туди треба їздити на уклін за кожною копійкою... І це неправильно, це треба припинити... Повинна бути реалізована ідея про розширення повноважень регіонів - бюджетної та інших. Слід запровадити обрання місцевих органів самоврядування. Інакше не буде ніяких ефективних моделей... Нам потрібна країна, де регіони підтримують центральну владу в тій мірі, в якій можуть, де у регіонів є право на рідну мову та культурну самобутність", - сказав Голенко.

Зазначимо, зараз на з'їзді виступає губернатор Донецької області Андрій Шишацький.