ua en ru

В Дніпропетровську відбувся 8-тисячний мітинг на підтримку політики Януковича

У вівторок, 17 грудня, у Дніпропетровську відбувся мітинг на підтримку політики Президента України Віктора Януковича. У зборах взяли участь близько 8 тис. осіб, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Зі сцени до людей звернулося керівництво Дніпропетровської області, промисловці, представники трудових колективів підприємств та представники молоді. Учасники мітингу зазначили, що курс України на євроінтеграцію залишається незмінним, разом з тим Україна не може знехтувати конструктивними і партнерськими відносинами з Росією.

"Курс нашого Президента Віктора Януковича та уряду України спрямований на досягнення політичної та економічної стабільності в країні... Через те, що сьогодні опозиція блокує роботу Верховної Ради, країна не може прийняти бюджет на наступний рік. Відсутність закону "Про держбюджет" - це один з головних дестабілізуючих факторів. Це означає, що можливі затримки зарплат, пенсій і соціальних виплат. Для Дніпропетровщини відсутність бюджету - це уповільнення розвитку регіону і загроза зриву найважливіших регіональних програм. Ми повинні сказати "так" європейській інтеграції України, але в той же час ми говоримо рішуче "ні" руйнуванню економічних зв'язків з нашими давніми партнерами - Російською Федерацією, країнами СНД. Відновлення співпраці з партнерами - це завдання номер один для всіх промислових підприємств регіону", - підкреслив перший заступник голови обласної організації ПР, губернатор Дніпропетровщини Дмитро Колєсніков.

Учасниками мітингу була одноголосно прийнята резолюція про підтримку курсу Президента України Віктора Януковича на євроінтеграцію, прагматизм, налагодження конструктивних партнерських відносин з РФ та країнами СНД.