ua en ru

В БПП виступають за посилення повноважень голів ДонОДА та ЛОДА

У фракції "Блок Петра Порошенка" виступають за посилення повноважень голів Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій. Про це заявила народний депутат від БПП Марія Іонова, передає прес-служба партії.

"Ці регіони вимагають особливої уваги, а глави обладміністрацій та місцеві органи самоврядування повинні отримати більше важелів вирішення проблем. Зокрема, на мою думку, голови Луганської та Донецької ОДА Геннадій Москаль та Олександр Кіхтенко повинні отримати більше повноважень, зокрема, й у вирішенні економічних, соціальних та кадрових питань. Це необхідно зробити тому, що з боку обласної ради відбувається саботаж, а достатніх важелів впливу у глави адміністрації немає", - зазначила Іонова.

За її словами, сьогодні комітет Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування розглядав відповідний законопроект №1529 "Про тимчасовий порядок здійснення повноважень місцевого самоврядування на період проведення антитерористичної операції". Комітет прийняв рішення створити робочу групу і протягом двох тижнів доопрацювати законопроект і винести його на розгляд парламенту.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Петро Порошенко затвердив стратегію розвитку України до 2020 р.