ua en ru

У Білому Домі підтверджують готовність ввести нові санкції проти РФ в найближчі години

Білий дім в найближчі години може запровадити нові економічні санкції проти Росії у відповідь на підтримку Москвою бойовиків на сході України.

Білий дім в найближчі години може запровадити нові економічні санкції проти Росії у відповідь на підтримку Москвою бойовиків на сході України. Про це на прес-брифінгу у Вашингтоні повідомив прес-секретар Білого дому Джош Ернест.

Як повідомляється, Ернест не уточнив, з чого саме буде складатися новий пакет санкцій.

Прес-секретар Білого дому також привітав повідомлення з Європи про згоду урядів країн Євросоюзу на введення нових санкцій проти Росії. Він висловив надію на те, що вони будуть схожі з американським варіантом обмежень, в який потрапили великі державні банки, енергетичні компанії та оборонні підприємства.

Одночасно державний секретар США Джон Керрі заявив, що Росія не виявила готовності у сприянні припинення насильства в Україні. Він попередив, що Вашингтон і Брюссель підуть на введення нових санкцій, якщо Москва продовжить постачання зброї, людських ресурсів проросійських бойовиків, які борються проти українського уряду.

Нагадаємо, 17 липня США ввели нові санкції проти Росії, включивши в санкційний список практично всі найбільші російські оборонні підприємства. В той же день Європейська Рада посилив санкції проти РФ, зокрема, вперше ввівши санкції проти російських підприємств. Раніше ЄС ввів лише персональні санкції проти російських громадян.