ua en ru

У "Батьківщині" здивовані подачею Кубіва у відставку

У фракції "Батьківщина" здивовані, що їх представник, голова Національного банку України Степан Кубів подав у відставку.

У фракції "Батьківщина" здивовані, що їх представник, голова Національного банку України Степан Кубів подав у відставку. Про це РБК-Україна повідомив народний депутат від "Батьківщини" Андрій Павловський.

"Вимоги голові НБУ писати заяву про відставку при обранні нового Президента немає. Я не знаю, навіщо він це зробив... Президент не має права знімати голову НБУ, є окремий закон "Про Національний банк України". Там все прописано, як призначається голова НБУ. Голова НБУ підзвітний парламенту, що лише Верховна Рада може відправити його у відставку. Президент зареєстрував цю постанову в парламенті, тому що Кубів написав заяву за власним бажанням", - сказав Павловський.

Він підкреслив, що Верховна Рада повинна прийняти відставку Кубіва, а вже потім розглядати наступне пропозицію Президента.
Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді призначити Валерію Гонтареву на посаду голови Національного банку України замість Степана Кубіва.