ua en ru

В АПУ готують законодавство для отримання 1-2 млрд євро фіндопомоги від ЄС

В Адміністрації Президента України готують законодавство для отримання від 1 до 2 мільярдів євро фінансової допомоги від Європейського Союзу.

В Адміністрації Президента України готують законодавство для отримання від 1 до 2 мільярдів євро фінансової допомоги від Європейського Союзу. Про це сьогодні під час брифінгу в Києві заявив заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вже зараз йде законодавча підготовка, по суті, на третю хвилю макрофінансової допомоги в розмірі від мільярда до двох мільярдів євро",- повідомив Чалий.

У той же час він зазначив, що в ЄС до 22 жовтня має бути прийнято рішення про виділення третього траншу першого етапу макрофінансової допомоги. Цей транш, за словами Чалого, складе 260 мільйонів євро.

"Я думаю, в листопаді ці гроші повинні надійти в Україну", - зазначив заступник глави АПУ.

За словами Чалого, після цього Україна зможе отримати ще 250 мільйонів євро - четверту частину першого траншу.

Всього ж перший етап фіндопомоги від ЄС, як зазначив заступник голови АПУ, розбитий на 5 частин. Коли надійде п'ята частина - 500 млн євро, Чалий відповісти важко.

Нагадаємо, Європейська комісія від імені Європейського Союзу 17 червня 2014 р. перерахувала Україні 500 млн євро - перший кредитний транш з нової програми макрофінансової допомоги для країни (MFA II в загальній сумі 1 млрд євро). Ці кошти були виділені після того, як Україна отримала 100 млн євро, які були надані за попередньо узгодженою програмою макрофінансової допомоги (MFA I в загальній сумі 600 млн євро) 20 травня 2014 р.

Загальна підтримка України з Євросоюзом у рамках першого етапу макрофінансової допомоги становить 1,61 млрд євро.