ua en ru

Українці більше не вірять обіцянкам уряду, - Медведчук

Спроби української влади проштовхнути у Верховну Раду новий Податковий кодекс, який узаконить тотальний фіскальний тягар на населення, і спроби прийняти відверто антинародний проект держбюджету спровокують новий "податковий" майдан та численні акції протесту бюджетників. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

"Так, на вулиці обіцяють вийти співробітники Національної академії наук України, оскільки проект держбюджету на 2015 р. на чверть урізає фінансування науки. Акціями протесту погрожують студенти - через рішення скасувати виплати стипендій. Проти планів Кабміну скоротити витрати на соціальну сферу виступили профспілки. А на 24 грудня всеукраїнську акцію проти подорожчання палива анонсували автомобілісти", - зазначив він.

Політик упевнений, що українці демонструють готовність активно протистояти політиці влади, вони мають намір контролювати її дії, вимагати виконання даних на Майдані обіцянок. "Народ більше не вірить в клятвені запевнення влади змінити країну на краще і намагається знайти хоч кілька відмінностей між "злочинним режимом" Януковича і новою "народною" владою.