ua en ru

Українсько-американській військові навчання Rapid Trident - 2013 вступають в активну фазу

Учасники українсько-американського тактичного навчання із залученням військ Rapid Trident - 2013, яке відбувається на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного, розпочали підготовку до початку активної польової фази. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Протягом дня співкерівником навчання генерал-майором В'ячеславом Назаркіним та керівником з американської сторони полковником Альфредом Рензі було проведено огляд всіх навчальних точок. Загалом було визначено високу і якісну підготовку Міжнародного центру миротворчості та безпеки до проведення конкретних занять.

Підрозділи військовослужбовців Республіки Польща, Молдавії, Румунії, Англії та України, які відіграватимуть роль мобільних рот захисту, виїхали на місця майбутніх "бойових дій" де провели рекогносцировку та узгодили чимало питань з взаємодії багатонаціональних підрозділів. Також розпочали свою роботу офіцери штабу багатонаціональної бригади "Центр", штабу батальйонної тактичної групи та командно-спостережних пунктів багатонаціональних рот.

Крім цього, вже розпочались практичні тренування на таких навчальних точках як "блокпост" та захоплення і обшук будівлі. Примітно те, що в цьому році українські військові виступили в ролі інструкторів, які розповідали солдатам армії США, як правильно діяти в різноманітних умовах несення служби під час перевірок на дорогах.

В ході практичних дій американцям кілька разів доводилось відбивати "атаки терористів", проводити обшук людей та автомобілів, що прямували дорогою. Також подібні тренування проводили на стаціонарному блокпості й українські військові. А військовослужбовці з Грузії провели тренування з визволення захоплених терористами заручників.

Читайте також: В Одесі у рамках підготовки до Sea Breeze-2013 розгорнуто штаб маневрів за стандартами НАТО