ua en ru

Українські аграрії домовилися про спільну участь у місцевих виборах

Лідери "Аграрної партії України", Асоціації фермерів та приватних землевласників України, "Партії відродження села" та "Селянської партії" підписали угоду про співпрацю та спільну участь у виборах до місцевих рад. Про це йде мова у повідомленні прес-служби "Аграрної партії".

У повідомленні наголошується, що головною метою даного об'єднання зусиль є створення спільної довготривалої стратегії розвитку агрогалузі.

Голова "Аграрної партії України" Віталій Скоцик зазначив, що агросектор на сьогодні є єдиною галуззю, яка тримає економіку України, однак уряд не приділяє належної уваги аграрній сфері.

"Все, що ми експортуємо створює додану вартість в інших країнах, де створюються робочі місця, платяться податки. Розвинені економіки дедалі більше займаються глибинною переробкою. Тому Україні потрібна стратегія на 25-35 років, щоб наздогнати розвинені країни за умови інтенсивної роботи. Для цього потрібна політична сила, що входить в трійку лідерів. Тільки така сила зможе ініціювати законодавчі зміни та реалізовувати їх у виконавчій владі та на рівні місцевого самоврядування", наголосив Скоцик.

У свою чергу, президент асоціації фермерів та приватних землевласників Іван Томич впевнений, що майбутнє України залежить від долі українського села.

"В Україні один з найбільших показників витрат на харчі. Хіба це нормально? У США витрачають 8-9% доходів на харчі, у Європі - до 12%, у нас більше 60%, а подекуди і всі 80%. Потрібно кардинально міняти політичну систему. У селі не можна планувати на 2-3 роки. Тут потрібно будувати стратегію на ціле покоління", - підкреслив Томич.

Голова "Селянської партії" Зиновій Холоднюк зазначив, що без підтримки села Україна взагалі б не могла протидіяти агресору.

"Якби селяни не забезпечували військо одягом і продуктами харчування, то армія б не встояла. Потрібно, щоб галузь мала чітку стратегію, котра передбачає відновлення соціальної інфраструктури, участь фахівців в управлінні галуззю", - зазначив Холоднюк.

Голова національного секретаріату "Партії Відродження села" Анатолій Патока наголосив на потребі об'єднання заради пам'яті загиблих, що віддали життя заради демократичного майбутнього України.

"Село зараз працює більше завдяки сумлінню аграріїв, ніж завдяки законам. В знак пам'яті тих, хто загинув за демократичні цінності, ми повинні об'єднатися і зробити все, щоб Україна стала справді європейською демократичною державою у плані захисту прав, в тому числі мешканців сільської місцевості, щоб ми збудували справді сильну аграрну економіку", - підкреслив Патока.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що МінАП висловив підтримку законопроекту про передачу сільгоспземель в управління місцевій владі.