ua en ru

Україна вирішила ввести санкції проти російських чиновників і компаній за підтримку сепаратистів

Україна вирішила ввести санкції проти російських чиновників і компаній за підтримку сепаратистів.

Україна вирішила ввести санкції проти російських чиновників і компаній за підтримку сепаратистів. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Урядом створено комітет по введенню санкцій проти РФ. До комітету увійдуть представники Мзс, Мін'юсту, економічний і фінансовий блок, силові та правоохоронні структури. Україна введе санкції проти кожної особи, що має паспорт громадянина РФ і підтримує терористів і сепаратистів", - заявив Яценюк.

"Комітет приймає виробництво перелік всіх компаній, які є російськими і які фінансують побічно або безпосередньо терористів і сепаратистів. Які підтримували анексію Криму. Мова йде про список персональних санкцій проти фізичних осіб, посадових осіб РФ, покушавшихся на територіальну цілісність і незалежність України. Також мова йде про перелік секторальних санкцій проти окремих компаній та суб'єктів публічного права, які прямо або опосередковано підтримували терористів і сприяли їм", - додав прем'єр.

"Я доручаю комітету протягом 10 днів внести на розгляд уряду перелік персональних та секторальних санкцій проти фізичних і юридичних осіб РФ, які підтримують терористів", - резюмував Яценюк.