ua en ru

Україна продовжить нарощувати боргові зобов'язання перед МВФ та Світовим банком, - Медведчук

Якщо лідери Майдану після виборів у Верховну Раду знову опиняться у владі, наша країна знову опиниться в боргах і буде просити все нові позики у МВФ і Світового банку. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

Політик нагадав, що раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін в інтерв'ю виданню Wirtschaftswoche заявив, що Україна потребує набагато більшій сумі, ніж раніше пообіцяв Захід. "Але міжнародні кредитори виділяти Україні нові транші не поспішають. Євросоюз, Світовий банк і МВФ вимагають реальної боротьби з корупцією, проведення конституційної реформи, реформи судової системи, банківського та енергетичного секторів, прозорості у сфері держзакупівель і багато чого іншого", - додав він.

За словами Медведчука, заяв української влади, що проведенню реформ заважає конфлікт на Донбасі не вірять вже ні українці, ні єврочиновники. "Голова Польсько-української господарської палати Яцек Пєхота чітко дав зрозуміти, що польські інвестиції не йдуть в Україну не через інформації про збройному конфлікті, а через розуміння того, що "трохи змінилося у ставленні корупції, послідовного втілення реформ, сприятливих для підприємництва", - підкреслив лідер "Українського вибору".

Медведчук упевнений, що ні реформ, ні перетворень, ні кращого життя від старого-нового уряду в майбутньому чекати не варто.