ua en ru

Україна припинила приватну нотаріальну діяльність нотаріусів Криму, які призначені на посади РФ

Україна припинила приватну нотаріальну діяльність тим нотаріусам Криму, які призначені на посади Росією.

Україна припинила приватну нотаріальну діяльність тим нотаріусам Криму, які призначені на посади Росією. Про це йдеться в наказі "Про припинення приватної нотаріальної діяльності", який підписав міністр юстиції України Павло Петренко, передає прес-служба повідомленні прес-служби Міністерства юстиції України.

"Особам, які здійснювали приватну нотаріальну діяльність на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя і призначені на посаду нотаріуса в Російській Федерації, припинено приватну нотаріальну діяльність по відповідному нотаріальному окрузі з 08 липня 2014 року", - йдеться в повідомленні.

Документом також визначено, що особи, які здійснювали приватну нотаріальну діяльність, протягом одного місяця зобов'язані передати у Державний нотаріальний архів Херсонської області всі документи нотаріального діловодства та архіву приватного нотаріуса.

"Протягом трьох робочих днів надати Державну службу фінансового моніторингу відповідне повідомлення про припинення приватної нотаріальної діяльності; протягом одного місяця передати в головне управління юстиції у Херсонській області гербову печатку приватного нотаріуса для її знищення, а також реєстри для реєстрації нотаріальних дій для проставлення відмітки про закриття реєстрів", - додали в прес-службі.