ua en ru

Україна підписала з Польщею меморандум про співпрацю у реформі місцевого самоврядування

Україна підписала з Польщею меморандум про співпрацю з підтримки реформи місцевого самоврядування.

Україна підписала з Польщею меморандум про співпрацю з підтримки реформи місцевого самоврядування. Відповідний документ був підписаний у Варшаві віце-прем'єр-міністром, міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадієм Зубко та міністром закордонних справ Польщі Гжегожем Схетиною, передає прес-служба віце-прем'єра.

Підписано документ визначає, що співпраця в сфері підтримки реформи місцевого самоврядування буде проводитися у формі консультативних заходів при підготовці проектів нормативно-правових актів з питань реформування та здійснення навчальних заходів у сфері впровадження реформи, зокрема, проведення навчальних і ознайомлювальних поїздок, які будуть фінансуватися за рахунок коштів державного бюджету Польщі.

Планується також створити консультативну групу з питань реформування місцевого самоврядування, до складу якої будуть включені, в залежності від потреб, польські та українські експерти в галузі конституційного права і місцевого самоврядування. Очолить групу українська сторона.

Зазначимо, що меморандум набирає чинності з моменту його підписання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Данія в 2015 р. також продовжить допомагати Україні в реформі місцевого самоврядування.