ua en ru

Україна ініціює підготовку до підписання угод про транзит трубопровідним транспортом, - Янукович

Україна спрямує свої зусилля на підготовку до підписання угод про транзит трубопровідним транспортом. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час виступу на засіданні ради глав держав СНД у розширеному форматі в Мінську, повідомила прес-служба Президента України.

Крім того, Україна активізує підготовку до підписання угод про торгівлю послугами, протоколу про поетапне скасування експортних мит, реалізацію спільних проектів у науково-технічній та інноваційній сферах, енергетиці, транспорті, машинобудуванні, сільському господарстві.

Янукович зазначив, що для втілення цих проектів в Україні планується провести кілька спеціалізованих заходів. Серед них Інноваційний форум країн СНД, Міжнародна конференція підприємств малого та середнього бізнесу, засідання Ради координаційної транспортної наради, Міждержавної ради з антимонопольної політики, Міждержавної ради зі співробітництва в науково-технічній та інноваційній сферах.

"Одним із пріоритетних напрямків роботи ми бачимо подальший розвиток торговельно-економічного співробітництва , яке має ґрунтуватися на положеннях договору про зону вільної торгівлі та принципах Світової організації", - сказав Янукович.

Він заявив, що договір має запрацювати на повну силу, а закладені в ньому механізми - почати працювати.