ua en ru

Україна і Казахстан підписали план взаємовідносин на 2013-2014 рр

Прем'єр-міністри України і Казахстану Микола Азаров і Серік Ахметов сьогодні в Києві підписали план взаємовідносин на 2013-2014 рр., передає кореспондент РБК-Україна.

"Документ, який ми щойно підписали з прем'єром Казахстану, має дуже велике значення та це дорожня карта наших взаємовідносин на найближчі два роки, а плани у нас дуже великі і серйозні. Ми також домовилися підготувати програму співробітництва між Державним космічним агентством України і Національним космічним агентством республіки Казахстан на 2014-2015 рр.", - заявив Азаров.

За словами прем'єра Казахстану, підписаний документ значно розширяє співробітництво практично у всіх сферах.

"Ми сьогодні підписали дуже важливий документ - Дорожня карта 4, яка передбачає розширення нашого співробітництва у всіх сферах. Перш за все, в торгово-економічній, паливно-енергетичній, транспортній, машинобудівній промисловості, АПК, і в нас є можливість розширити співробітництво в космічній і гуманітарній сфері", - заявив Ахметов.

Азаров також повідомив, що прем'єр Казахстану запросив українських бізнесменів взяти участь у бізнес форумі в Астані і дав доручення готувати з української сторони такий форум.

Крім того, українські підприємці можуть взяти участь у програмі форсованого індустріально-інноваційного розвитку Казахстану.

Читайте також: Україна і Казахстан можуть домовитись про додатково 5 млн тонн транзиту казахської нафти, - Ставицький