ua en ru

Україна і Європарламент ратифікує угоду про асоціацію синхронно

Президент України Петро Порошенко і Президент Європейського Парламенту Мартін Шульц на зустрічі в Брюсселі домовилися про те, що ратифікація угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі Україна - ЄС буде проходити в українській Верховній Раді і Європейському Парламенті синхронно.

Президент України Петро Порошенко і Президент Європейського Парламенту Мартін Шульц на зустрічі в Брюсселі домовилися про те, що ратифікація угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі Україна - ЄС буде проходити в українській Верховній Раді і Європейському Парламенті синхронно. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента України.

"Це буде знаменний день для України і Європи", - сказав Порошенко після зустрічі з Шульцем.

Він також повідомив, що Україна запросила Європарламент направити своїх спостерігачів для спостереження за ходом передвиборної кампанії і ходом виборів до Верховної Ради України 26 жовтня.

"Ми разом зробимо все можливе, щоб ці парламентські вибори були дійсно прозорими, справедливими і стали справжнім волевиявленням громадян", - підкреслив Президент.

Порошенко також висловив сподівання, що запланований на 12 вересня візит Президента Європейського Парламенту в Україну продемонструє солідарність європейців з українським народом. "Я ніколи не бачив Європу такої єдиної, як зараз, коли вона об'єдналася в солідарності з Україною", - сказав глава держави.

Мартін Шульц запевнив Петра Порошенка у повній підтримці України в рамках інститутів ЄС у питаннях захисту її суверенітету і територіальної цілісності.