ua en ru

Вільнюський саміт: Україна і ЄС парафували угоду про єдиний авіапростір

Україна та Євросоюз сьогодні, 28 листопада 2013 р., на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі парафували угоду про спільний авіапростір.

Україна та Євросоюз сьогодні, 28 листопада 2013 р., на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі парафували угоду про спільний авіапростір. Про це повідомляє прес-служба ЄС.

"Досягнута сьогодні у Вільнюсі угода дозволить Україні та ЄС стати партнерами в авіації через поступову інтеграцію ринків", - заявив віце-президент Єврокомісії Сійм Каллас (на фото).

Повідомляється, що після підписання документа та його ратифікації авіаринок між Україною та країнами ЄС буде поступово лібералізовано. Це дозволить авіакомпаніям України та ЄС здійснювати польоти за будь-якими маршрутами після досягнення домовленостей з аеропортами.

Існуюче квотування, що обмежує число рейсів і перевізників, а також маршрутів, буде поступово скасовано.

Нагадаємо, Україна і ЄС узгодили текст угоди про єдиний авіаційний простір наприкінці жовтня ц.р.

Прем'єр-міністр Микола Азаров наголошував на важливості підписання угоди з ЄС про спільний авіапростір.

Зазначимо, раніше в Мінінфраструктури заявляли про те, що після підписання угоди про єдиний авіапростір авіаперевезення збільшаться як мінімум на 15-20% щорічно. За 10 років обсяги транспортування зростуть до 25-27 млн пасажирів. Зараз українські аеропорти обслуговують близько 14 млн пасажирів.

Раніше повідомлялося, що повна лібералізація авіаринку Європейського союзу і України можлива не раніше ніж через три-чотири роки.

Нагадаємо, Європейський союз планує створити єдиний європейський авіаційний простір. Так, Єврокомісія, яка готує зміни до регулювання авіапростору у ЄС, має намір централізувати контроль над авіапотоком.

Додамо, з 19 вересня ц.р. українські авіакомпанії отримали право літати до США без обмежень.