ua en ru

Україна та ЄС обговорили основні положення проміжної угоди на поставки газу з РФ

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан, віце-президент Єврокомісії, комісар з питань енергетики Гюнтер Оттінгер, глава представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський, голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв сьогодні, 20 жовтня, обговорили основні положення проміжного угоди на постачання газу з Російської Федерації.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан, віце-президент Єврокомісії, комісар з питань енергетики Гюнтер Оттінгер (на фото), глава представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський, голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв сьогодні, 20 жовтня, обговорили основні положення проміжного угоди на постачання газу з Російської Федерації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Зокрема, під час багатосторонніх консультацій Гюнтер Оттінгер підкреслив готовність Єврокомісії та в подальшому сприяти вирішенню газового питання України. Сторони обговорили основні положення проміжної угоди щодо постачання природного газу з РФ, які будуть обговорюватися на наступному тристоронньої зустрічі 21 жовтня у Брюсселі.

Юрій Продан і Гюнтер Оттінгер підтвердили налаштованість на подальшу активну співпрацю для забезпечення енергетичної безпеки України та країн Європейського Союзу.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко сподівається, що до 21 жовтня Україна підпише проміжну газову угоду з Росією.