ua en ru

Україна досягла критеріїв, які відповідають підписанню УА з ЄС, - Янукович

Україна рухається шляхом євроінтеграції вже багато років і за цей час досягла критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію. Про це заявив Президент України Віктор Янукович.

Україна рухається шляхом євроінтеграції вже багато років і за цей час досягла критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію. Про це заявив Президент України Віктор Янукович (на фото), повідомляє прес -служба глави держави.

"Останнім часом ми разом з нашими партнерами з Європейського Союзу дійшли висновку, що Україна досягла тих критеріїв, які відповідають Угоді про асоціацію, яка готується до підписання в листопаді цього року у Вільнюсі", - сказав глава держави під час церемонії вручення вірчих грамот надзвичайними і повноважними послами іноземних держав в Україні.

Президент зазначив, що цьому сприяли реформи і модернізація різних сфер життєдіяльності країни протягом останніх років.

На думку Януковича, такі перетворення не тільки надають позитивний поштовх розвитку нашої держави, а й будуть корисні країнам, з якими вона співпрацює: "Ті зміни, які останнім часом відбуваються в Україні, вони йдуть на користь не лише Україні, а й усім партнерам у світі, з якими Україна будує двосторонні взаємовигідні відносини як суверенну державу", - сказав Президент.

Янукович також зазначив, що в процесі розвитку відносин України з державами, які представляють новопризначені посли, необхідно керуватися принципами взаємоповаги. "Краща мова - це мова добрих відносин, мова хороших торговельно-економічних відносин, мова гуманітарних, культурних відносин між нашими народами, і я завжди буду цьому сприяти", - підкреслив глава держави.

"На сьогодні я не бачу ніяких перешкод для підписання цього документа. Ті умови, які були нам надані з боку Європейської комісії, вони будуть виконані. У мене тут ніяких не немає сумнівів", - раніше зазначив Янукович.

Нагадаємо, в листопаді у Вільнюсі відбудеться саміт Східного партнерства, на якому очікується підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС. Політична риторика керівництва країни останнім часом була підкреслено проєвропейською, хоча на словах від співпраці з МС Україна теж не відмовляється.