ua en ru

Участь Савченко у виборах Ради перешкоджає її звільненню, - Чалий

Участь Надії Савченко у виборах до Верховної Ради України перешкоджає її звільненню.

Участь Надії Савченко у виборах до Верховної Ради України перешкоджає її звільненню. Про це в ефірі 5 каналу заявив заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий.

"По-перше, зараз, на жаль, відрізаний доступ від наших офіційних представників. Взагалі це кричущий факт, ви знаєте цю історію і як це було зроблено. Фактично викрадений чоловік, перевезений. Ну а тепер ще й робиться такий тиск. Ну, це мені нагадує часи КДБ, часи радянського періоду. Абсолютно незрозуміла лінія. Єдине, що мені не зовсім зрозуміло, це такий вибір, щоб Савченко стала в одній з партій на виборах номером один. Я скажу відверто, мені це мало допомагає для того, щоб прискорити звільнення Надії Савченко, тому що тепер ставки підняті, такий політичний сигнал, мабуть, підштовхнув до зворотного сигналу. Це чисто політика. У мене немає жодного сумніву, що команди щодо Савченко подаються з Кремля", - заявив він.

Нагадаємо, раніше один з адвокатів Савченко Марк Фейгін заявив, що Україна направила в Міністерство закордонних справ Росії ноту з приводу перекладу української льотчиці Надії Савченко з воронезького СІЗО в Москву.