ua en ru

У бойовиків на Донбасі було як мінімум два "Бука", - постпред України на Радбезі ООН

Постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв заявляє, що у бойовиків на Донбасі було як мінімум два зенітно-ракетних комплекси "Бук", з яких вони могли збити малайзійський лайнер 17 липня.

Постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв заявляє, що у бойовиків на Донбасі було як мінімум два зенітно-ракетних комплекси "Бук", з яких вони могли збити малайзійський лайнер 17 липня. Про це Сергєєв заявив на засіданні Радбезу ООН.

"Літак був збитий над територією, яку контролюють терористи. Раніше там були збиті літаки, і терористи взяли на себе відповідальність... Збити літак на висоті 10 км можна лише використовуючи сучасні системи типу "Бук", у терористів були як мінімум 2 такі системи", - заявив Сергєєв.

За його словами, така зброя бойовики отримали від Росії.

"Вчора ми представили ЗМІ при ООН інформацію про російському зброю", - зазначив він.

Нагадаємо, в Шахтарському районі Донецької області 17 липня о 16:20 розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малазійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17). За попередніми даними, загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту: 283 пасажири, серед яких 3 дітей, і 15 членів екіпажу.