ua en ru

Рада відкрила п'яту сесію

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов закрив четверту сесію і відкрив п'яту сесію Верховної Ради сьомого скликання.

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов (на фото) закрив четверту сесію і відкрив п'яту сесію Верховної Ради сьомого скликання, передає кореспондент РБК-Україна.

Народні депутати у сесійній залі заслухали Гімн України.

"У ситуації проведення бойових дій, парламент скасував літній канікули, щоб забезпечити законотворчість і стабілізацію ситуації в державі. Сьогодні ми закриваємо сесію і одночасно відкриваємо п'яту сесію роботи парламенту", - заявив Турчинов.

Він зазначив, що, незважаючи на непростий стан, в якому перебуває країна, парламент продемонстрував продуктивну роботу.

"У порівнянні з попередньою сесією ВР , парламент розглянув три рази більше законопроектів, які мали переважно стратегічний, доленосний характер. За 73 пленарні засідання парламент розглянув 1908 законопроектів. З них прийнято в цілому 167 і 47 законопроектів прийнято в першому читанні", - заявив Турчинов.

"Доленосні події відбулися під час четвертої сесії. Парламент після падіння режиму Януковича залишився єдиним легітимним органом у державі.... Були проведені демократичні вибори Президента України, які були визнані всім світом. Сьоме скликання заслужив гідного місця в історії українського парламентаризму", - заявив він.

Важливим досягненням ВР відновлення дії Конституції 2005 р., який під тиском попереднього Президента було незаконно скасоване", - заявив спікер.

Він також нагадав, що Президент України прийняв рішення про призначення позачергових виборів. Турчинов висловив надію, що ті проекти законів, які ще знаходяться на розгляді в комітетах, будуть прийняті до виборів або ж вже новим складом парламенту.

Нагадаємо, 25 серпня Президент України Петро Порошенко оголосив про рішення розпустити Раду сьомого скликання. Позачергові вибори до українського парламенту призначені на 26 жовтня 2014 р. До цього часу старий парламент буде здійснювати свої обов'язки