ua en ru

Проти озбройних сепаратистів на Сході України будуть застосовані антитерористичні заходи, - Турчинов

В.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов заявив, що проти тих, хто взяв в руки зброю, будуть проводитися антитерористичні заходи у східних регіонах України.

Виконувач обов'язків Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов (на фото) заявив, що проти тих, хто взяв в руки зброю, будуть проводитися антитерористичні заходи в східний регіонах України. Про це він заявив в ході телезвернення до громадян України.

"Сепаратистські угрупування, які координуються російськими спецслужбами, захопили приміщення обласної державної адміністрації в Харкові, приміщення обласної державної адміністрації та Служби безпеки України в Донецьку, а також приміщення Служби безпеки України в Луганську. У тому числі, що особливо небезпечно, взяли в руки зброю", - заявив Турчинов.

Він зазначив, що ці події відбуваються на фоні присутності російських військ біля українського кордону.

"Вороги України намагаються розіграти кримський сценарій, але ми цього не допустимо. Сьогодні вночі створено Антикризовий штаб. А проти тих, хто взяв у руки зброю, будуть проводитись антитерористичні заходи", - заявив Турчинов.

Крім того, за його словами, посилено захист східного кордону України.

Також, як наголосив Турчинов, місцеві силовики у східних регіонах України будуть доукомплектовані підрозділами інших регіонів.

Нагадаємо, Міністерство оборони України заявляє про загрозу нападу військ Росії на південно-східні області України, а також про перебування кількох десятків тисяч російських військових на південно-східних кордонах. Про це сьогодні на брифінгу заявив заступник начальника Головного командного центру Збройних сил України Олександр Розмазнін.