ua en ru

Турчинов пропонує Раді скасувати закон про особливий статус деяких районів Донбасу

Турчинов пропонує Раді скасувати закон про особливий статус деяких районів Донбасу Джерело фото:EPA
Народний депутат з фракції "Народний фронт " Олександр Турчинов Олександр Турчинов пропонує Верховній Раді України скасувати закон № 1680-VII про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей

Народний депутат з фракції "Народний фронт " Олександр Турчинов Олександр Турчинов пропонує Верховній Раді України скасувати закон № 1680-VII про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Про це йдеться у відповідному законопроекті № 1011, який сьогодні зареєстрований у парламенті .

Нагадаємо, 16 вересня 2014 р. народні депутати прийняли закон № 1680-VII, який передбачає, зокрема, проведення на Донбасі місцевих виборів 7 грудня 2014 р. 16 жовтня Президент України Петро Порошенко підписав закон № 1680-VII "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Але 3 листопада Порошенко заявив, що запропонує РНБО скасувати закон про особливий статус низки районів Донбасу. Причиною такої заяви Порошенка стало проведення в ДНР і ЛНР 2 листопада "виборів" лідерів цих організацій.

Зазначимо, що Турчинов, ще будучи голова Верховної Ради України сьомого скликання, вже пропонував парламенту визнати таким, що втратив чинність закон України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" від 16 вересня 2014 року № 1680-VII (законопроект №5193)