ua en ru

ЦВК опрацювала 100% протоколів, Порошенко переміг з 54,7%, - Турчинов

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов поздоровив Петра Порошенко з обранням Президентом України за результатами обробки 100% електронних протоколів.

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов поздоровив Петра Порошенко з обранням Президентом України за результатами обробки 100% електронних протоколів. Про це він заявив на пленарному засіданні парламенту.

"Центральна виборча комісія вже практично підрахувала голоси, і після обробки 100% електроних протоколів з результатом 54,7% перемогу одержав Петро Олексійович Порошенко. Давайте привітаємо його з цим", - заявив Турчинов.

Нагадаємо, згідно з останніми даними Порошенко набирає 54,7% (або 9 млн 853 тис. 842) голосів виборців за результатами обробки Центральною виборчою комісією 99,49% електронних протоколів.

За лідера партії "Батьківщина", екс-прем'єра Юліютімошенко при цьому проголосували 12,81%, за позафракційного нардепа, лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 8,32%, за народного депутата, лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка - 5,48%, за нардепа Сергія Тігіпка, який вийшов з Партії регіонів - 5,23%, за екс-губернатора Харківської області, представника Партії регіонів Михайла Добкіна - 3,03%.

Як повідомив сьогодні голова ЦВК Михайло Охендовський, затримка з прийомом електронних протоколів виникла із-за одного округу №221, Святошинський район р. Києва.