ua en ru

Турчинов пообіцяв завтра оголосити про розпуск фракції КПУ у Раді

Спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов заявив, що завтра оголосить про розпуск фракції Компартії України у парламенті. Про це він заявив, відкриваючи ранкове пленарне засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президент вчора ввечері підписав закон. Він завтра буде опублікований в "Голосі України", набере чинності, і я виконаю історичну місію - оголошу про припинення діяльності фракції КПУ в парламенті", - заявив Турчинов.

Нагадаємо, 22 липня народні депутати з четвертої спроби прийняли за основу і в цілому законопроект №4307а "Про внесення змін до регламенту Верховної Ради України щодо кількісного складу та припинення діяльності депутатських фракцій (депутатських груп)".

Закон передбачає, що депутатська фракція (депутатська група), склад якої став менше кількості народних депутатів України у найменшій фракції, що сформована протягом першої сесії, оголошується головою Ради ліквідованою.

Зазначимо, що фракція Компартії станом на 22 липня 2014 р. складається з 23 депутатів. На момент створення фракції у грудні 2012 р. до неї входили 32 парламентарія. КПУ звинувачують у сприянні сепаратистам.