ua en ru

Турчинов підписав закон про право студентів з окупованих територій навчатися за рахунок держбюджету

Виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон № 1237-VII "Про внесення змін до статті 7 закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" щодо права на освіту".

Виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон № 1237-VII "Про внесення змін до статті 7 закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" щодо права на освіту". Про це повідомила прес-служба Президента України.

"Громадяни України, які мешкають на тимчасово окупованій території або переселилися з неї, мають право на продовження здобуття певного освітнього рівня на території інших регіонів України за рахунок коштів державного бюджету", - йдеться у законі.

Порядок фінансування навчання цієї категорії громадян встановлюється Кабінетом міністрів України.

Як повідомляється, громадяни, які мешкають на тимчасово окупованій території, приймають участь у конкурсному відборі вступників на навчання у державних і комунальних вищих навчальних закладах України у загальновстановленому порядку з наданням місць у гуртожитках на час навчання.

"Якщо за результатами конкурсного відбору вказані вступники не потрапили до рейтингового списку вступників на місця державного замовлення, навчальний заклад збільшує кількість місць державного замовлення у порядку, визначеному Кабінетом міністрів України щодо фінансування додаткових місць державного замовлення громадян, які мешкають на тимчасово окупованій території", - йдеться у законі.

Нагадаємо, народні депутати підтримали цей закон 6 травня 2014 р. на закритому засіданні. За відповідне рішення проголосували 236 нардепів.