ua en ru

Турчинов відкрив позачергове засідання Ради

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов відкрив позачергове пленарне засідання парламенту

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов відкрив позачергове пленарне засідання парламенту. У залі зареєструвалися 223 народних депутата, передає кореспондент РБК-Україна.

"У залі зареєструвалися 223 народних депутатів. Верховна Рада може розпочати роботу навіть, якщо в залі зареєстрований один народний депутат. Але Верховна Рада не може приймати необхідні рішення", - заявив Турчинов.

Він зазначив, що сьогодні Рада повинна прийняти багато важливих законопроектів, які депутати не змогли розглянути 14 жовтня через провокації під Радою.

"Ми повинні сьогодні розглянути дуже важливі питання... Це питання забезпечення права голосувати для наших військовослужбовців, що беруть участь в АТО і які перебувають за межами своєї постійної дислокації. Також повинні розглянути зміни до бюджету для соціального забезпечення наших громадян, питання забезпечення лікарськими засобами проти СНІДу і туберкульозу. Ми також повинні розглянути питання щодо забезпечення наших громадян, які змушені були переселитися через події (на Донбасі)... Після звернення наших комбатов ми також повинні розглянути питання про заборону мовлення і показу тих серіалів, які проставляють наших ворогів", - повідомив Турчинов.

У той же час він ще раз підкреслив, що парламент не може приймати рішення, якщо в залі знаходиться менше 226 депутатів.

Нагадаємо, 14 жовтня 2014 р. Турчинов достроково закрив засідання парламенту із-за безладів, що виникли під стінами Верховної Ради.