ua en ru

Турчинов не підписав скасування закону про регіональні мови, - Яценюк

Виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов не підписав, ухвалений 23 лютого 2014 р., закон "Про визнання таким, що втратив чинність, закону України "Про засади державної мовної політики"

Виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов не підписав, ухвалений 23 лютого 2014 р., закон "Про визнання таким, що втратив чинність, закону України "Про засади державної мовної політики". Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час зустрічі з Європейської бізнес-асоціацією, повідомила прес-служба "Батьківщини".

Яценюк пояснив, що наразі діє закон "Про засади державної мовної політики" в редакції 2012 р., запропонованій тоді "регіоналами".

"Хороший цей закон чи поганий - це окрема історія. Моя пропозиція - розбиратися потім з мовами, з історією. Ми потім розберемося, коли країну збережемо", - сказав він.

Яценюк також зазначив, що в східних областях головами обласних державних адміністрацій були призначені люди, "які не належать до політичних сил коаліції, але представляють ті регіони, мають там вплив".

"Це був вкрай важливий крок для того, щоб заспокоїти ситуацію", - зазначив Яценюк.