ua en ru

Третій раунд круглого столу почався в Миколаєві

Третій раунд всеукраїнського круглого столу національної єдності стартував у Миколаєві.

Третій раунд всеукраїнського круглого столу національної єдності стартував у Миколаєві.

На засіданні круглого столу присутні перший Президент України Леонід Кравчук - модератор круглого столу, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, голова Миколаївської облдержадміністрації Микола Романчук, спецпредставник ОБСЄ по Україні Вольфганг Ішингер, а також народні депутати України.

Під час відкриття круглого столу, народний депутат від Партії регіонів Вадим Новинський закликав реалізувати положення меморандуму про мир і злагоду, який вчора прийняла Верховна Рада України.

Він також запропонував "дорожню карту", яка передбачає продовження переговорів у форматі "Женева-2", а також проведення переговорів з Росією на рівні парламентів.

Новинський також повідомив, що 13-14 червня 2014 р. можна очікувати рекомендації Венеціанської комісії з напрацювання змін до Конституції України.

Також, за його словами, потрібно прийняти програму щодо покращення рівня життя людей як на сході України, так і у всій країні.

Крім того, на думку Новинського, необхідний міжконфесійний діалог. Він вважає неприпустимим, щоб представники однієї конфесії відбирали майно та представників іншої конфесії.