ua en ru

Тимошенко вийшла з колонії, - ЗМІ

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вийшла з колонії.

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вийшла з колонії. Про це повідомляє інформаційне агентство Associated Press (AP).

Як заявила Associated Press прес-секретар Тимошенко Наташа Лисова, екс-прем'єр-міністр України була звільнена з в'язниці в Харкові, в суботу. У

даний момент народні депутати від партії "Батьківщина" вирушили до Харкова для зустрічі свого лідера.

Нагадаємо, раніше сьогодні народні депутати України ухвалила проект постанови № 4166 "Про виконання міжнародних зобов'язань України щодо звільнення Юлії Тимошенко". За відповідне рішення проголосували 322 народних депутати.

Дана постанова вводить в дію закон № 2023 "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо імплементації національного законодавства до положень статті 19 Конвенції ООН проти корупції", який Рада прийняла 21 лютого 2014 р.

Зокрема, цей закон передбачає декриміналізацію низки статей КК і КПК, в тому числі і ту статтю, за якою судили екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко.

Депутати ухвалили дану постанову, так як вищезгаданий закон не підписав Президент України Віктор Янукович.
Таки чином Верховна Рада України постановила:

1. Негайно звільнити Тимошенко Юлію Володимирівну, 1960 р. н., засуджену вироком Печерського районного суду м. Києва від 11 жовтня 2011 р.

2. Звернутися до Президента України з вимогою відразу після прийняття Верховною Радою України підписати закон України "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо імплементації до національного законодавства положень статті 19 Конвенції ООН проти корупції".

3. Ця постанова набирає чинності з моменту її прийняття.