ua en ru

Тимошенко вважає першочерговим завданням опозиції повернення довіри Майдану

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що одним з першочергових завдань опозиції є повернення довіри Майдану.

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко (на фото) заявляє, що одним з першочергових завдань опозиції є повернення довіри Майдану. Про це Тимошенко повідомила в інтерв'ю "Дзеркало тижня. Україна".

Відповідаючи на питання про те, чи існує спосіб повернути довіру Майдану до опозиції, Тимошенко відповіла: "Безумовно, існує. Треба взяти всю повноту відповідальності на себе, діяти мирно, але рішуче. Сформувати сильні паралельні органи влади, забезпечити їх робочими місцями та домогтися їх конституційної легалізації і визнання. Треба звільнити Україну від диктатури, а демократичний світ від важкого вибору між Україною і Росією".

"Те, чого я прошу від опозиції, - ведіть чесну дискусію з Майданом. Не пропонуйте йому отруєних безпорадністю сурогатів замість вирішення проблеми. Майдан ці сурогати просто не сприйме і остаточно припинить вірити опозиції. Майдан - це не молодший брат опозиції, і не треба з ним так поводитися", - зазначила екс-прем'єр.

"Активісти Майдану більш моральні та інтелектуальні, ніж усі політики разом узяті, і не факт, що їх влаштує політичний сурогат замість перемоги вищого сорту. Вони хочуть раз і назавжди розірвати або замкнути кола, які тривалий час не дають їм жити. Вони більше не візьмуть від будь-яких політиків навіть мінімальну нещирість", - заявила Тимошенко.

На думку екс-прем'єра, опозиція не зможе задовольнити активістів Майдану посадами і конституційними процесами.
"Йому (Майдану) потрібен реальний результат і реальні зміни", - зазначила Тимошенко.

Екс-прем'єр вважає, що настав момент істотно розширити склад Ради Майдану і запросити до роботи всіх її реальних суспільних лідерів.

Зазначимо, сьогодні Тимошенко спростувала інформацію про свою зустріч з главою АП Андрієм Клюєвим.