ua en ru

Тимошенко вважає, що кримський референдум 16 березня ставить під загрозу існування України

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко вважає, що кримський референдум, проведення якого призначено на 16 березня 2014 р. ставить під загрозу існування України.

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко вважає, що кримський референдум, проведення якого призначено на 16 березня 2014 р. ставить під загрозу існування України. Про це вона заявила у своєму зверненні до Конгресу Європейської народної партії, який почав свою роботу в Дубліні, передає прес-служба "Батьківщини".

"Якщо ми дозволимо Росії провести 16 березня референдум під дулами кулеметів для анексії Криму, то ми втратимо Україну. Але ми втратимо не тільки Україну - ми втратимо ще стабільність у всьому світі. Сьогодні в Україні вирішуються глобальні питання. Я хотіла б, щоб ми просто були єдиною командою та реагували на цей виклик разом", - заявила Тимошенко.

Водночас вона наголосила, що нова влада України не проводять антиросійську політику.

"У нашої революції не було нічого антиросійського, ми поважаємо російський народ і я знаю, що одного разу швидше, ніж деякі думають - Україна та Росія будуть мати найбільш плідну співпрацю та дружні відносини", - зазначила Тимошенко.