ua en ru

Тимошенко закликає лідерів ЄС без умов підписати УА з Україною

Юлія Тимошенко закликає лідерів Євросоюзу та парламентів підписати угоду про асоціацію з Україною, якщо Президент Віктор Янукович прийме таке рішення. Звернення лідера опозиції оприлюднила Євгенія Тимошенко біля лікарні "Укрзалізниці" після зустрічі з Тимошенко, повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

Юлія Тимошенко (на фото) закликає лідерів Євросоюзу та парламентів підписати угоду про асоціацію з Україною, якщо Президент Віктор Янукович прийме таке рішення. Звернення лідера опозиції оприлюднила Євгенія Тимошенко біля лікарні "Укрзалізниці" після зустрічі з Тимошенко, повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

"Якщо Янукович прийме позитивне рішення, я гаряче прошу вас підписати угоду без будь-яких коливань та умов, у тому числі і щодо мого звільнення. Я добре розумію, що проблема не лише у свободі одного політв‘язня, я добре розумію, що моє звільнення - це насамперед тест на здатність українського керівництва мислити та діяти по-європейськи. Тестом на щирість у сприйнятті європейських цінностей", - йдеться у зверненні Тимошенко до європейських лідерів.

На думку Тимошенко, справжня мета непідписання Януковичем угоди про асоціацію - "легітимізація його авторитарного режиму", коли "європейська спільнота не дала йому шансів на подвійні стандарти, оголосивши критерії, які він мусив виконати, тоді він вирішив не підписувати взагалі".

"Для зриву підписання угоди він використав штучні аргументи: непереборність тиску Росії, економічні втрати від асоціації з Європою. Так, Росія насправді здійснює тиск, але цей тиск не завадив би Януковичу підписати угоду, якби він був впевнений, що вона забезпечить йому збереження влади", - зазначає Тимошенко.

Вона вважає, що якщо у Вільнюсі Янукович не підпише угоду, то вона вже ніколи не буде підписана ним.

Зазначимо, що Тимошенко сьогодні отримала право на зустріч із захисником Сергієм Власенко, дочкою Євгенією Тимошенко і депутатом від "Батьківщини" Андрієм Кожем'якіним на території Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці". Як зазначається, право на відвідування території "Укрзалізниці" Тимошенко отримала "як виняток" у зв'язку з Днем народження. Крім того, по завершенню зустрічі, Тимошенко зможе поспілкуватися по телефону з родичами.

Нагадаємо, що сьогодні екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський висловив думку, що односторонньої помилкою ЄС була зосередженість на питанні щодо звільнення Юлії Тимошенко.