ua en ru

Тимошенко попросила Євромайдани в Києві об'єднатися без партійних прапорів

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко оприлюднила сьогодні нове звернення, в якому закликала два Євромайдани, що відбуваються в Києві на Європейській площі і майдані Незалежності, об'єднатися і прибрати партійні прапори. Звернення зачитала в Харкові дочка і захисник колишнього прем'єра Євгенія Тимошенко після зустрічі з матір'ю, повідомляє радіо "Свобода".

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко (на фото) оприлюднила сьогодні нове звернення, в якому закликала два Євромайдани, що відбуваються в Києві на Європейській площі і майдані Незалежності, об'єднатися і прибрати партійні прапори. Звернення зачитала в Харкові дочка і захисник колишнього прем'єра Євгенія Тимошенко після зустрічі з матір'ю, повідомляє радіо "Свобода".

"Заради нашої перемоги, заради нашої єдності, заради нашої сили я від усього серця прошу всі політичні сили прибрати партійну символіку, намети, гасла - все, що заважає нашій абсолютній єдності, мусить негайно бути усунене", - закликала Тимошенко.

"Нам потрібен результат - угода про асоціацію, а не партійні змагання", - наголосила вона.

Тимошенко також попросила партійний актив долучити студентів до управління всіма процесами життя Євромайдану.

"Я прошу всіх утворити єдину раду Євромайдану, до якої запросити всі активні громадські і партійні команди", - заявила Тимошенко.

Разом із тим вона вважає, що в цій спільній раді не потрібно ніяких керівників, кураторів та організаторів.

"Вирішуйте все, як у Євросоюзі, консенсусом", - закликала Тимошенко.

Нагадаємо, 21 листопада Кабінет міністрів України призупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, яке збиралися затвердити на вільнюському саміті "Східне партнерство" в кінці листопада. Також уряд розпорядився відновити активний діалог з Росією та іншими країнами Митного союзу та державами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв'язків з метою збереження та зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу. Представники Росії і ЄС звинуватили один одного в шантажі України з цього питання.

Через це країну охопили акції протесту. У неділю, 24 листопада, у Києві мітингували проти рішення уряду близько 100 тис. осіб.