ua en ru

Табачник виїхав з України, - СБУ

Табачник виїхав з України, - СБУ

Екс-міністр освіти Дмитро Табачник повернувся в Ізраїль через день після приїзду в Україну. Про це в ефірі телеканалу "24" повідомили керівник Головного слідчого управління Служби безпеки України Василь Вовк.

"Я хотів би, щоб ми так болісно не реагували на приїзд або від'їзд високопоставлених чиновників. Приїхав він один раз - ще раз приїде. Так сталося, що він приїхав і одразу ж іншою стороною виїхав з України у Білорусь, звідти - в Москву, а звідти - знову в Ізраїль", - зазначив Вовк.

За його словами, розшукових заходів щодо Табачника не проводилося по причині того, що він не знаходиться в розшуку. При цьому Вовк запевнив, що приліт екс-чиновника "контролювався".

"У нас є кілька кримінальних проваджень, у яких досліджуються обставини діяльності Міністерства науки, яке очолював свого часу Дмитро Табачник", - підкреслив представник СБУ.

Він зазначив, що ГПУ орієнтується, "коли і що пред'явити Табачнику, коли є достатньо доказів, щоб це не була проста формальність, а щоб це була серйозна робота по пред'явленню підозри і з розслідування до кінця, аж до судового розгляду".

"Я не готовий вам сказати, на якій стадії в Генеральній прокуратурі знаходиться кримінальне провадження щодо посадових осіб, в тому числі і Дмитра Табачника", - сказав Вовк.

Нагадаємо, 28 лютого, рейсом "Тель-Авів - Київ" в Україну прибув екс-глава Міністерства освіти та науки Дмитро Табачник.