ua en ru

Суд дозволив "Укрекоресурсам" стягувати мито при оформленні імпортних товарів

Окружний адміністративний суд м. Києва вчора, 13 травня 2014 р., прийняв рішення про задоволення позову ДП "Укрекоресурси" щодо правомірності дії спільного наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства екології та природних ресурсів України та Державної митної служби України від 30 липня 2009 р. № 789/414/709 "Про затвердження Порядку здійснення митного оформлення імпортних товарів у тарі і пакувальних матеріалах" є діючим та обов'язковим для виконання на всій території України.

Окружний адміністративний суд м. Києва вчора, 13 травня 2014 р., прийняв рішення про задоволення позову ДП "Укрекоресурси" щодо правомірності дії спільного наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства екології та природних ресурсів України та Державної митної служби України від 30 липня 2009 р. № 789/414/709 "Про затвердження Порядку здійснення митного оформлення імпортних товарів у тарі і пакувальних матеріалах" є діючим та обов'язковим для виконання на всій території України. Про це повідомляє прес-служба держпідприємства.

Зазначимо, раніше міністр економіки Павло Шеремата повідомив, що Мінекономіки ініціювало скасування наказу №789/414/709 від 30 липня 2009 р. ще місяць тому.

Водночас президент асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк повідомив, що суд призупинив рішення Держпідприємництва про позбавлення ДП "Укрекоресурси" стягувати відповідні мита.