ua en ru

Суд засудив до 5 років тюрми екс-депутата райради м. Києва за шахрайство

У Києві суд засудив до 5 років тюремного ув'язнення екс-депутата однієї з районних рад міста за шахрайство. Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Екс-чиновник очолював злочинну групу, до якої також входила жінка, що на той час працювала в Київській міській державній адміністрації та мала доступ до необхідної документації.

Чиновники пропонували підприємцям допомогу в оформленні дозвільної документації на розміщення малих архітектурних форм на території Києва. Однак в результаті з рук держслужбовців підприємці отримували фіктивні папери (з печаткою та підписом), які на перший погляд не можливо було відрізнити від оригіналу.

За вирішення одного питання чиновники отримували суми, які стартували від кількох тисяч доларів. Загалом вони ошукали потерпілих на суму близько 1,5 млн грн.

Учасникам групи інкримінували вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 2 ст. 358 (підроблення документів, штампів, печаток) КК України. Депутат райради отримав 5 років тюремного ув'язнення, а до його поплічниці суд застосував умовно-дострокове звільнення від відбування покарання, з іспитовим строком на 3 роки.