ua en ru

Країни-члени НАТО пообіцяли Україні надати високоточну зброю, - Порошенко

Країни-члени НАТО планують надати Україні допомогу у військово-технічній співпраці, летальну і нелетальну, високоточну зброю.

Країни-члени НАТО планують надати Україні допомогу у військово-технічній співпраці, летальну і нелетальну, високоточну зброю. Про це заявив Президент України Петро Порошенко на прес-конференції за результатами засідання Комісії Україна-НАТО, передає прес-служба Президента.

За його словами, йдеться насамперед про допомогу у військово-технічній співпраці, про надання летальної і нелетальної, високоточної зброї.

Крім того, Порошенко наголосив, що окремі країни взяли на себе забезпечення лікування та реабілітації поранених українських військових, постачання медичного обладнання та ліків.

"Хотів подякувати усім країнам-учасникам сьогоднішнього саміту за дуже потужну підтримку, в тому числі й фінансову, яку вони сьогодні задекларували, взявши на себе зобов'язання щодо наповнення чотирьох трастових фондів, які в першу чергу присвячені важливим напрямкам української безпеки", - сказав глава держави.

Нагадаємо, генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен на спільній прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком в Уельсі заявив, що НАТО надасть експертну допомогу Україні у питанні реформ Збройних сил.