ua en ru

Станції метро в центрі Києва закриті через повідомлення про мінування

Станції Київського метрополітену "Хрещатик", "Майдан Незалежності" і "Театральна" станом на 14:30 закриті на вхід і вихід через повідомлення про мінування. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Станція Київського метрополітену "Театральна" станом на 16:00 відновила свою роботу. Про це повідомляла РБК-Україна начальниця прес-служби МВС м. Києва Ольга Білик.

За словами Білик, станом на 16:00 станція метро "Театральна" відновила роботу, а станції "Хрещатик та "Майдан Незалежності" продовжують перевірятися на наявність вибухових речовин.

Як повідомлялося, станції Київського метрополітену "Хрещатик", "Майдан Незалежності" і "Театральна" станом на 14:30 було закрито на вхід і вихід через повідомлення про ймовірне мінування, повідомляв кореспондент РБК-Україна.

Як заявила начальник прес-служби комунального підприємства "Київський метрополітен" Наталія Шумак, відновлення роботи станцій київського метрополітену "Хрещатик", "Майдан Незалежності" і "Театральна" залежить від міліції. За її словами, станом на 14:50, міліція продовжує перевіряти зазначені станції на наявність вибухівки.

Раніше, станом на 11:50, про замінування РБК-Україна повідомляла начальниця прес-служби київської міліції Ольга Білик.

За її словами, до міліції надійшов дзвінок від чоловіка, який побажав залишитися невідомим, котрий повідомив, що зазначені станції заміновані.

Зараз проводиться евакуація людей зі станцій. Вони працюють тільки на вихід.

Міліція проводить на місці слідчі дії. Встановлюється, зокрема, особа того, хто телефонував.

Подію зареєстровано у єдиному обліку.

Зазначимо, на Євромайдані зараз знаходяться близько 10 тис. чоловік, ситуація там спокійна.

Крім того, колони Євромайдану зараз роблять обхід урядового кварталу.

Нагадаємо, вчора в Києві знов пройшла масова акція протесту, на яку зібралися близько 500 тис. чоловік. Крім того, активісти "Свободи" звалили пам'ятник Леніну.

При цьому Служба безпеки України 8 грудня відкрила кримінальне провадження за ознаками дій, спрямованих на захоплення державної влади в Україні.