ua en ru

США закликають країни НАТО активніше інвестувати в інноваційне озброєння

США закликають країни НАТО активніше інвестувати в інноваційне озброєння

Заступник міністра оборони США Роберт Уорк закликав союзників по НАТО інвестувати і виробляти новітнє озброєння, щоб не відстати від стрімкого розвитку оборонного сектору у Китаї, Росії та інших країнах. Про це він заявив у середу на конференції в Центрі нової американської безпеки, передає Business Insider.

"Ми повинні координувати свої дії і співпрацювати, уникати повторень, займати вільні ніші і штовхати наших виробників до інновацій у сфері технологій, концепцій, експериментів у сфері ведення воєн", - заявив Уорк.

Він підкреслив необхідність для держав-членів НАТО виконати свою обіцянку, дану на вересневій зустрічі у минулому році, витратити 2% державного бюджету на оборону.

Уорк також заявив, що у Пентагону є новий план під назвою "Інноваційна ініціатива в обороні", яка спрямована на активізацію зусиль, орієнтованих на довгострокові проекти. План повинен забезпечити США вирішальну конкурентну перевагу проти потенційних супротивників.

Представник Пентагону не став розголошувати подробиці плану, але зазначив, що бюджет буде включати в себе значні інвестиції в розвиток ядерної зброї, космічні розробки, протиракетну оборону і кібербезпеку, а також безпілотні підводні апарати та ін.

Нагадаємо, раніше в НАТО заявили, що хочуть відновити контакти з російськими військовими. При цьому альянс продовжує фіксувати нарощування російської військової техніки на Донбасі.