ua en ru

США до кінця року передасть українським прикордонникам техніку та обмундирування на 10 млн дол

США до кінця року передасть українським прикордонникам техніку та обмундирування на 10 млн дол.

США до кінця року передасть українським прикордонникам техніку та обмундирування на 10 млн дол. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держприкордонслужби України.

"В рамках ще одного спільного з Держдепартаментом США проекту міжнародної технічної допомоги до кінця 2014 року прикордонного відомства, виходячи з поточної ситуації на кордоні, буде надано 36 броньованих позашляховиків, 70 переносних тепловізорів, 2300 бронежилетів і засобів екіпіровки. Загальний бюджет цього проекту становить майже 10 мільйонів доларів США", - йдеться в повідомленні.

При цьому, як наголошується, прикордонники вже отримали 45 одиниць техніки, серед якої вантажні автомобілі, тягачі, паливозаправники, мікроавтобуси, в тому числі броньовані, крани, екскаватори і трактори. Крім того, прикордонникам вже поставлені біноклі, портативні тепловізори, пневмокаркасные модулі, дизельні генератори, спальні мішки тощо

"Крім вже отриманого обладнання на суму 3 мільйони доларів США для підрозділів Держприкордонслужби в даний час тривають закупівлі засобів автономного життєзабезпечення, броньованих патрульних автомобілів, тепловізорів та інженерної техніки ще на 12 мільйонів доларів США. Також у рамках співпраці з Держдепартаментом США за програмою "Експортний контроль та безпека кордонів (EXBS)" планується закупити спеціальне обмундирування і засоби прикордонного контролю на суму 1,4 мільйона доларів США. На сьогодні вже отримано 1500 комплектів камуфляжу "Мультиків", прилади для поглибленої перевірки паспортів, технічні засоби прикордонного контролю", - повідомили у ДПС.

Нагадаємо, США також готові надати фахівців для організації системи безпеки у Києві.