ua en ru

Термін слідства у справі Савченко продовжений до 30 жовтня

Термін попереднього слідства у справі української льотчиці Надії Савченко продовжено до 30 жовтня 2014 р.

Термін попереднього слідства у справі української льотчиці Надії Савченко продовжено до 30 жовтня 2014 р. Відповідну постанову оприлюднив адвокат Савченко Микола Полозов у своєму Twitter.

Як йдеться в постанові, термін попереднього слідства у справі Савченко закінчується 30 липня 2014 р., проте закінчити його до цього терміну не представляється можливим, оскільки ще потрібно виконати ряд слідчих і процесуальних дій.

Раніше сьогодні Воронезький обласний суд відмовив захисту української льотчиці Надії Савченко в задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу з арешту на заставу. Таким чином, вона залишиться під вартою як мінімум до 30 серпня 2014 р.

Захист Савченко вже заявила про намір звернутися в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) за скаргою на її арешт.

Нагадаємо, 33-річна Надія Савченко - старший лейтенант, штурман-оператор вертольота Мі-24 3-го окремого полку армійської авіації Повітряних сил Збройних сил України. Під час антитерористичної операції на Донбасі брала участь як доброволець батальйону "Айдар". При цьому залишалася чинним офіцером ВСУ.

Брала участь у боях біля селища Металіст під Луганськом, де потрапила в полон терористів 18 або 19 червня.

8 липня стало відомо, що Савченко перебуває під вартою в Росії у слідчому ізоляторі Воронежа. Російська влада інкримінує Савченко причетність до загибелі на сході України двох журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії - Ігоря Корнелюка і Антона Волошина. Савченко обрано запобіжний захід - арешт до 30 серпня.

Справу про вивезення Савченко в Росію також розглядає Європейський суд з прав людини. Там справі надано статус пріоритетного.