ua en ru

Спецслужби РФ за рік виявили 230 іноземних агентів, - Путін

У 2014 р. в Росії російські спецслужби виявили понад 230 співробітників та агентів іноземних спецслужб. Про це повідомив Президент Росії Володимир Путін на урочистому вечорі, присвяченому Дню працівників органів безпеки, передає прес-служба Кремля.

"Активність зарубіжних спецслужб, що працюють з Росії, зростає. Так, тільки по лінії контррозвідки в поточному році виявлено понад 230 кадрових співробітників і агентів іноземних спецслужб", - заявив Путін.

За його словами, російські спецслужби в 2014 р. запобігли 8 терактів, 60 злочинів терористичної спрямованості" і припинили діяльність 46 терористичних та екстремістських груп.

"Обстановка в світі далека від стабільної. Зростає кількість загроз і ризиків, ігноруються норми міжнародного права, в хід йдуть всі засоби: і шантаж і провокації, економічний та інформаційний тиск, ставка на радикальні елементи, націоналістичні угруповання, спроби дестабілізувати внутрішню ситуацію і тим самим поставити під повний контроль цілі країни", - підкреслив російський лідер.

Нагадаємо, під час великої прес-конференції 18 грудня Володимир Путін визнав, що Росія внесла свій внесок у посилення напруженості в світі.