ua en ru

Радмін Криму звинувачує керівництво Ради Криму у спробах дестабілізувати ситуацію в регіоні

Рада міністрів АР Крим звинувачує керівництво Верховної Ради АР Крим у спробах дестабілізувати ситуацію в регіоні.

Рада міністрів АР Крим звинувачує керівництво Верховної Ради АР Крим у спробах дестабілізувати ситуацію в регіоні. Про це йдеться в заяві Радміну, поширеній сьогодні прес-службою Радміну.

У заяві наголошується, що в Раді міністрів з глибокою стурбованістю ознайомилися з текстом заяви прес-центру Верховної Ради Криму, в якому йдеться про те, що команда уряду автономії організувала кампанію по дискредитації кримського парламенту.

"Зважаючи на абсурдність висунутих обвинувачень, перше припущення, яке виникає, що офіційний сайт Верховної Ради Автономної Республіки Крим піддався хакерській атаці і був зламаний. Це є кращим поясненням і може нівелювати провокаційність поширеного повідомлення прес-центру. Якщо заяву від імені Володимира Константинова є вираженням його офіційної позиції, вважаємо за необхідне заявити наступне: є слова і є справи, які здійснювали представники парламенту Криму протягом усього періоду політичної кризи в Україні. Ці справи були пов'язані з цілим рядом висловлювань сепаратистського характеру, які були деструктивними для стабільності в автономії і в країні в цілому", - йдеться в заяві.

Протистояння, що відбувається сьогодні під стінами кримського парламенту - це наслідок цілої серії популістських заяв і спроб розхитати ситуацію в Криму представниками та керівництвом Верховної Ради АРК, вважають в Радміні.

"Мотивами і головною метою дій невеликої групи депутатів та членів керівництва кримського парламенту є бажання негайного перерозподілу владних повноважень. Прикриваючись проросійською риторикою і використовуючи настрої суспільства, здійснюється спроба негайного розпуску діючої Ради міністрів і приведення до влади власних призначенців. У цьому випадку стабільність і спокій у Криму не хвилює цих політиків, які готові пожертвувати існуючою міжнаціональною стабільністю заради сьогочасної кар'єрної вигоди. На жаль, можна констатувати, що використання ними проросійської риторики не має нічого спільного з реальним бажанням налагодити конструктивні і дружні зв'язки з Російською Федерацією", - наголошується в заяві.