ua en ru

Рада ЄС виділила 2,7 млн євро на місію в Україну з реформування сектору безпеки

Рада Європейського Союзу сьогодні створила консультативну місію ЄС з реформування сектору громадської безпеки в Україні

Рада Європейського Союзу сьогодні створила консультативну місію ЄС з реформування сектору громадської безпеки в Україні, при цьому виділивши на стартовий етап місії 2,68 млн євро.

Рада Європейського Союзу сьогодні створила консультативну місію ЄС з реформування сектору громадської безпеки в Україні, при цьому виділивши на стартовий етап місії 2,68 млн євро. Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС.

"Українська влада взяла курс на критичний шлях мирного реформування сектору безпеки і запросила підтримку Європейського Союзу. ЄС розгортає цю місію, щоб допомогти Україні в проведенні цієї реформи, в тому числі що стосується поліції та судової систем. Вона буде давати стратегічні рекомендації для розробки ефективних, стійких і підзвітних служб безпеки, які сприяють зміцненню верховенства права в Україні, на благо всіх громадян України по всій країні", - прокоментувала верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон.

При цьому в прес-службі уточнили, що стартовий етап місії триватиме до 30 листопада 2014 р. Штаб-квартира місії буде знаходитися в Києві, проте також планується відкрити регіональні представництва, як тільки це стане можливим. Мандат місії розрахований на два роки.

В Раді ЄС підкреслюють, що це буде беззбройна, невиконавча громадянська місія. Консультанти ЄС будуть зосереджені на наданні підтримки у розробці переглянутої стратегії в області забезпечення безпеки і швидкої реалізації реформ, в координації та узгодженні цієї роботи з іншими зусиллями ЄС, а також з ОБСЄ та іншими міжнародними партнерами.

Купити однокімнатні квартири в Києві та області.

Нагадаємо, 23 червня 2014 р. Рада ЄС схвалила створення місії з надання допомоги Україні в реформі сектору громадської безпеки, правоохоронних органів і судової системи.